Porten till Alvaret

Porten till Alvaret
Foto: Annika Lund

onsdag 17 juni 2009

Tystnaden

Ja nu är valet över, och medborgarna har sagt sitt!

Det blev ingen sammanslagning av kommunerna, och väl är väl det för tillfället.

Men vad händer nu då?

Det är tyst som i graven, inga politiker uttalar sig om framtiden som vanligt. Var det ett bra resultat eller? Ja visst var det ett bra resultat, för tillfället, men nu borde ju politikerna vara på alerten, eller hur? Men inget händer, inga uttalanden, inga visioner, inga uppkavlade ärmar, eller jävlar anamma :-).

Jag har länge funderat över det, och nu mer än någonsin. Vi kanske behöver ett nytt RIKTIGT Ölands parti? Ett parti som har fantasi och vilja att utveckla vår fantastiska Ö, till vad det skulle kunna vara, en blomstrande Ö, med inflyttning av bofast befolkning, och därmed kreativitet och nya idéer. Med viljan att utveckla Ön så att vi kan få service och skatteintäkter så att alla delar av vår Ö kan utvecklas.

Det enda som krävs är lite visioner, vilja och framför allt respekt och förståelse för kommunens innevånare.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, vi kan fördubbla Mörbylångas kommun inom en 10 års period, det enda som krävs är fantasi och vilja, alla förutsättningar finns, det är bara att sätta igång med arbetet.

Med utveckling och tillväxt menar jag då att det inte behöver ställas ort mot ort, skola mot skola. Med rätt utveckling kan vi ha ett högstadium i både Mörbylånga och i Färjestaden, vi skulle till och med kunna ha ett gymnasium, så att våra barn, Öns framtid, inte behöver flytta ifrån Ön för att fortsätta sin utbildning, som min fru Annika var tvungen till. Detta är nämligen viktigt, att inte sända signalen till våra barn att dom måste flytta för att kunna fortsätt sin väg ut i framtiden. Framtiden kan ju även finnas här på Öland.

Så vad gör vi? Ska vi bilda ett riktigt Ölandsparti eller inte, ett parti som sysslar med vår Ö, och lämnar övrig rikspolitik där hän, till rikspartierna, så att vi inte behöver tänka på om vi är Socialdemokrater eller Moderater, utan just bara bry oss om vår egen närmiljö i de kommunala frågorna?

Ja det är den stora frågan jag vill ställa nu. Vad tycker ni?

Ciao Lars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar