Porten till Alvaret

Porten till Alvaret
Foto: Annika Lund

torsdag 1 september 2011

Hej alla vänner :-)

Nu är det dags att damma av denna gamla Blog. Den skapades ju för att vara ett debatt forum i samband med folkomröstningen om kommunsammanslagningen, och det gick ju väl må jag säga. Ingen sammanslagning, för vad skulle det vara bra för? Politikerna visste ju inte varför, och, är jag ledsen att säga, har ju inte lärt sig läxan av det än, sammarbetet är fortfarande noll, men vad hade vi väntat oss.

Men nu kära vänner, så har vi några andra att kämpa emot, fortfarande politiker, vilken överraskning :-), denna gång staten med sin myndighet Bergstaten, låter lite ruggigt, och det är det. Bergstaten är en myndighet som skall se till att vi utnyttjar våra naturresurser i form av mineraler och liknande. Ja så långt är det väl gott, men de gör det utan urskiljning, och har nu fått för sig att det skall borras efter naturgas här på Ön, detta kommer i sådana fall att ske med metoder som är i högsta grad tvivelaktiga, sk frackting, vilket innebär att man kommer att påverka vårt grundvatten kraftigt, och spruta ner en massa kemikalier i borrhålen så att miljön kommer att bli kraftigt påverkad på ett negativt sätt.

Men jag kommer att återkomma till dettta senare.

Nu vill jag bara tala om att vi har en ny strid att ta tag i, detta om vi vill bevara våran Ö som en idyl det är, och utveckla den på ett varsamt och hållbart sätt.

Så välkommna igen, nu kör vi ett nytt race.

Ha det bra, återkommer med info kring detta.

Ciao Lars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar