Porten till Alvaret

Porten till Alvaret
Foto: Annika Lund

lördag 9 maj 2009

Har inte Politikerna fattat något än?

Läser dagens Ölandsbladet, och med stor förvåning så ser jag att politikerna uttalar sig igen om att det finns information att hämta om folkomröstningen och att de hoppas på ett stort valdeltagande.

Information att hämta?
Ja återigen så säger man att informationen finns på kommunens hemsida, man lägger till och med till, att den finns att hämta där för den som är intresserad. Jag har sagt det förut och säger det nu igen. Öland har en stor andel äldre i sin befolkning, och man kan anta att alla inte har, eller är så vana vid, datorer och Internet.
Det, kära politiker, betyder att informationen inte kommer fram till en stor del av medborgarna, är det så svårt att fatta?

Sedan när det gäller ett stort valdeltagande.
Om ni ville ha ett stort valdeltagande och att folkomröstningen ska debatteras, så vore det väl en självklarhet att lägga folkomröstningen i det ordinarie kommunalvalet istället för att som nu gömma undan det i EU-valet. EU-valet har ju, som vi alla vet, ett garanterat lågt valdeltagande, och kombinerat med den tystnad och informationstorka som varit rådande så är fortfarande min fråga, om ni politiker verkligen ville, att valet skulle uppmärksammas.

Nej nu får ni läsa och börja dra vettiga slutsatser av det som skrivs och sägs.

- Se till att alla medborgare får vettig och relevant information utsänt till sig via posten, och då menar jag inte den lilla nöd broschyr som nu äntligen sänts ut.

- Lägg om folkomröstningen till Kommunalvalet nästa år istället, för ni har katastrofalt misslyckats med det upplägg som är nu.

Ciao Lars

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar