Porten till Alvaret

Porten till Alvaret
Foto: Annika Lund

tisdag 5 maj 2009

Länk till Mörbylångas kommunsida

Här kommer en länk till Mörbylånga Kommuns hemsida, där kan ni hitta utredningen om Öland en kommun, och den broschyr som skall sändas ut till samtliga kommuninnevånare.

Det är inte mycket, men det är vad som finns för närvarande.

http://www.morbylanga.se/sv/Startsida/om-kommunen/Folkomrostning/

Ciao Lars

1 kommentar:

 1. När det gäller informationen som skall komma så är det en sak som är lite rolig, eller snarare beklämmande.
  Den kommer för sent som vi alla vet, och kommentarerna jag fått från diverse politiker är att man från början beställt ett uppdrag med information till medborgarna också. Nu när detta inte kommit fram i tid, som man säger sig ha beställt, så är slutsatsen att man ska överväga om man ska betala hela arvodet till konsulterna.
  Det är ju i och för sig hedervärt att man äntligen följer upp sina beställningar, och ser till att man betalar för det man beställt. Men det finns ju en annan viktig slutsats att dra av det inträffade, och det är om man kan, under rådande omständigheter, gå vidare med en folkomröstning eller inte. Detta har inte slagit någon av de politiker jag talat med, de pratar fortfarande om att inte betala konsulterna och inte den totala konsekvensen av dålig leverans

  Konsekvensen är ju att medborgarna inte har fått någon information i tid för att kunna ta ställning i frågan.

  Detta kan ju få vilken man som helst att önska att det fanns fler kvinnor i politiken, som är vana att tänka på flera saker samtidigt och dra slutsatser av det, simultanförmåga alltså.

  Ciao Lars

  SvaraRadera